GGD bereidt zich voor op nieuwe vaccinatieronde

FLEVOLAND • Di 6 september 2022 | 7:32 • Dinsdag 6 september 2022 | 7:32

Vanaf volgende week kunnen alle 12-plussers een herhaalprik tegen corona halen. Als eerste worden mensen met een hoger medisch risico en werknemers in de zorg uitgenodigd, daarna is de rest aan de beurt. De herhaalprik kan worden gehaald vanaf drie maanden na de laatste coronaprik of drie maanden na een besmetting.

"De kans bestaat dat er minder mensen komen", vertelt Aldrik Dijkstra van de GGD Flevoland. "Omdat er heel veel mensen zijn die zeggen 'we hebben de prik al twee keer gehad', maar het punt is dat virus blijft circuleren. Dus de kans bestaat dat je ziek wordt." Ondanks dat de besmettingen minder zijn, komen mensen nog steeds in het ziekenhuis terecht volgens Dijkstra. "Er zijn minder mensen die eraan overlijden. Nog steeds is er de kans dat je besmet raakt. Dat horen we nog steeds om ons heen. Mensen die niet gevaccineerd waren, toch in het ziekenhuis terecht raakten en maandenlang er nog last van houden. Het is daarom belangrijk om je toch nog eens te laten vaccineren."

Voor de nieuwe coronavaccinatieronde kunnen Flevolanders alleen op afspraak terecht bij drie priklocaties. Het gaat om het Dokter Jansencentrum in Emmeloord, ziekenhuis St Jansdal in Lelystad en de GGD vaccinatielocatie aan de Rondebeltweg in Almere.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel