Uitwonende studenten Almere krijgen toch energietoeslag

ALMERE • Do 8 september 2022 | 15:40 • Donderdag 8 september 2022 | 15:40

Uitwonende studenten in Almere mogen toch een aanvraag doen voor de eenmalige energietoeslag. Dat blijkt uit antwoorden die het college donderdag heeft gegeven op vragen van de ChristenUnie. De compensatie voor hoge energiekosten kan vanaf 15 september aangevraagd worden bij de gemeente.

Aanvankelijk mochten studenten de compensatie voor de extreem gestegen energiekosten niet aanvragen. Dat komt omdat studenten onder de 27 jaar, die aanspraak kunnen maken op studiefinanciering, 'uitgesloten zijn van het recht op algemene bijstand'. Het tij keerde toen de rechter onlangs besliste dat een student in Nijmegen, die kort daarna plotseling is overleden, ten onrechte uitgesloten werd van de toeslag. Het college besloot de energietoeslag ook open te stellen voor uitwonende studenten.

Voorwaarde voor een eenmalige energietoeslag van de gemeente Almere is onder meer dat de student 21 jaar of ouder is, in Almere woont en een geldig Nederlandse paspoort, ID of verblijfsvergunning heeft.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel