Nieuwbouw Aeres in de race voor 'Schoolgebouw van het Jaar'

ALMERE • Di 13 september 2022 | 12:06 • Dinsdag 13 september 2022 | 12:06

Het gebouw van de Aeres Hogeschool in Almere is in de race voor de titel 'Schoolgebouw van Jaar 2022.' Het pand is één van de drie genomineerden. De jury noemt het gebouw "Een spannend concept, waarbij geprobeerd wordt het maximale uit natuurlijke oplossingen te halen."

Het onderkomen van de hogeschool bevindt zich op het Floriadeterrein en wordt gekenmerkt door een gevel die is volgehangen met planten en zonnepanelen. Ook wordt regenwater opgevangen, om daarmee planten te bewateren en dienst te doen als buffer tegen kou of juist hitte.

Aantrekkelijke studieplekken
De prijs 'Schoolgebouw van het jaar 2022' maakt onderdeel uit van de Architectenweb Awards, die in oktober worden uitgereikt. De jury roemt het schoolgebouw van Aeres onder meer vanwege de aantrekkelijke studieplekken. "Waarvan het dakterras met pergola een goed voorbeeld is." De twee andere genomineerden liggen beide in de provincie Groningen.

Eerder dit jaar viel het Aeres-pand al in de prijzen bij de Circulair Awards, vanwege het gebruik van herbruikbare materialen. Het schoolgebouw opende eind augustus 2021 voor het eerst zijn deuren voor studenten en is ontworpen door BDG Architecten.

Het dakterras

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel