Twee loodsen afgebrand bij bedrijf in Ens

ENS • Zo 18 september 2022 | 9:22 • Zondag 18 september 2022 | 9:22

Twee loodsen van een landbouwmechanisatiebedrijf en meubelmakerij in Ens zijn zondagochtend afgebrand. Dat meldt de brandweer. Bij de brand is zover bekend niemand gewond geraakt.

Het vuur ontstond rond 05:00 uur in het bedrijfspand aan Het Noord en breidde zich razendsnel uit. Bij aankomst van de eerste brandweerwagen was het pand al niet meer te redden. Er waren brandweerploegen uit Ens, Nagele, Marknesse, Emmeloord, Urk en Kampen aanwezig om de brand te bestrijden.

De rook trok laag over het dorp. De brandweer adviseerde omwonenden ramen en deuren gesloten te houden en uit de rook te blijven.

Brokstukken
Door de brand is isolatiemateriaal in de omgeving terechtgekomen. Volgens de brandweer zet de gemeente een veegwagen in om de brokstukken op te ruimen. Omwonenden kunnen ze ook zelf oprapen en bij het restafval gooien. De brandweer adviseert wel daarna de handen te wassen.

De eigenaar verwacht dat de schade aan de twee afgebrande loodsen ongeveer 1 miljoen euro is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel