Berechja College groeit uit z'n jasje en gaat uitbreiden

URK • Di 20 september 2022 | 16:43 • Dinsdag 20 september 2022 | 16:43

Het Berechja College op Urk groeit uit zijn jasje en gaat uitbreiden. Begin volgend jaar moeten er tien extra klaslokalen pal naast het schoolgebouw aan de Waaiershoek staan.

Waren er vorig schooljaar iets meer dan 600 leerlingen, nu zijn dat er ruim 630 en de verwachting is dat het aantal leerlingen nog verder toeneemt. Daarvoor is de school te klein. Directeur bedrijfsvoering Marretje Romkes: "Daarom hebben we de kerken gevraagd die in de buurt van de school zijn, of we daar tijdelijk van hun ruimte gebruik kunnen maken."

Eén van de locaties is de gereformeerde kerk De Poort aan de Lange Dam. Daar geeft Andrea Kramer godsdienstles. "Waar kan je beter godsdienst geven dan in de kerk. Het is goed geregeld. De lokalen zijn mooi. De koster is heel vriendelijk. Het is echt leuk om hier les te geven."

Wanbeleid en te dure nieuwbouw aan de Waaiershoek richtte het Berechja College in 2015 bijna ten gronde. Met een financiële injectie van 2,5 miljoen euro van het Rijk, de provincie en de gemeente Urk kon de school worden gered van een faillissement. Het onderwijs werd in die tijd als zwak bestempeld. Een zwarte periode waar de huidige directrice onderwijs liever niet op terugkijkt. Annemarie de Soeten: "We kijken vooral een heel klein stukje terug en mooi vooruit welke kant we op willen met onze school. We krijgen het vertrouwen en groei is een bevestiging. In januari komen er tien lokalen bij zodat we de groei kunnen opvangen."

Door de lange leveringstermijnen van bouwmaterialen lukte het niet om voor de zomervakantie de uitbreiding al rond te hebben.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel