Bazar Open Hof opent deuren, bezoekers hollen naar binnen

DRONTEN • Vr 23 september 2022 | 20:00 • Vrijdag 23 september 2022 | 20:00

De Bazar Open Hof opende vrijdag weer de deuren na twee jaar corona. De bazar is één van de grootste rommelmarkten van Flevoland. Een gouden kans voor koopjesjagers die op zoek zijn naar dat ene pareltje of buitenkansje.

Dat de bezoekers snakten naar editie 39 van de bazar is te merken als vlak voor de opening zich een lange rij voor de toegangsdeur vormt. Klokslag 14:00 uur gaan de deuren open en een aantal fanatiekelingen rent naar binnen. "Rustig, rustig, denk aan je hart", roept één van de vrijwilligers. In mum van tijd stromen de verschillende zalen vol. "Als je als eerste binnen bent, heb je de eerste keus", legt één van de early birds uit.

De organisatie is blij dat de bazar weer doorgang kan vinden. "We hadden het op een gegeven moment, tijdens de coronaperiode, niet meer verwacht dat het nog goed zou komen", erkent organisator Guido de Leeuw. "Maar nu ziet het er weer goed uit. We hebben er wel bewust voor gekozen om het een maand eerder te doen dan voorheen, juist ook om het griepseizoen voor te zijn."

Meer dan een rommelmarkt
Bazar Open Hof heeft dit jaar veel meer te bieden dan alleen een markt voor tweedehands spullen, zo vertelt Guido. "We hebben dit keer een belevingsplein met een klimmuur, een springkussen, heel veel eetkraampjes, een grote verloting, rad van fortuin, een schiettent, teveel om op te noemen."

Traditioneel is de opbrengst van de bazar in zijn geheel bestemd voor een goed doel. Dit keer gaan de verdiende gelden naar het Toon Hermans Huis, een organisatie die steun biedt aan mensen die te maken hebben met kanker. De Bazar Open Hof is vrijdag en zaterdag te bezoeken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel