Duizenden sportievelingen duiken de modder in bij Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN • Vr 23 september 2022 | 17:37 • Vrijdag 23 september 2022 | 17:37

Twee dagen lang rennen en ploeteren door de modder, op en over obstakels en door het water: de Mud Masters in Biddinghuizen staan weer voor de deur.

Duizenden survivallopers hebben zich aangemeld voor het evenement. Het feest voor de liefhebbers begint op zaterdagochtend al om 8.30 uur met een marathon door de modder. Daarna volgen nog de 16, 12 en 6 kilometer. Op zondag staan dezelfde afstanden op het programma, maar niet de marathon.

Ook is er op zondag een speciale Family Edition. Dit is een 3 of 5 kilometer lange stormbaan waar ook kinderen van 6 tot 11 jaar onder begeleiding van een volwassene aan mee mogen doen.

Geen 'coronagezeur' meer
Ondanks corona kon het evenement vorig jaar wel door gaan. Maar dat kon alleen omdat het in de buitenlucht was en met veel aanpassingen en beperkingen. "Ik ben blij dat we nu van dat gezeur weer af zijn", zegt organisator en oprichter André Skwortsow.

De organisatie wil nu weer vooruitkijken: "We hebben de route aangepast zodat dit ook voor iedereen weer nieuw is en het zit weer vol met uitdagingen en hindernissen die vragen om teamwork, want dat is belangrijker dan als eerste binnenkomen."

De Mud Masters in Biddinghuizen worden gehouden op het evenemententerrein van Walibi. Er staan in totaal zo'n 70 hindernissen op het terrein. Deelnemers moeten onder andere het water over, hangend en voortbewegend aan stijlen. Verder moeten ze tegen een modderheuvel op, zich via touwen verplaatsen, een grote vierwieler in beweging brengen en uiteraard is er de traditionele 'mudcrawl'.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel