VVD wil naadje van de kous weten over riolering Oosterwold

ALMERE • Zo 25 september 2022 | 11:24 • Zondag 25 september 2022 | 11:24

De VVD in Almere wil weten of de gemeenteraad wel voldoende is geïnformeerd over de rioleringsproblematiek in de wijk Oosterwold. De partij vraagt zich af waarom de raad niet eerder betrokken is bij de juridische risico’s van het project.

In de wijk werd geëxperimenteerd met zuiveringsinstallaties die door de bewoners zelf zijn aangelegd. Het experiment is stopgezet omdat niet alle IBA's (Individuele Behandeling Afvalwater) het afvalwater goed zuiveren.

De gemeente moet nu voldoen aan haar wettelijke zorgplicht en een riool aanleggen. Dat gaat miljoenen kosten. De VVD wil weten waarom niet eerder besloten is dit te doen. Diverse juridische rapporten gaven in het beginstadium van het experiment al aan dat de gemeente die zorgplicht heeft. De VVD wil weten of deze adviezen op tijd zijn gedeeld met de raad. Ook vraagt de partij zich af of de provincie en het waterschap ook kunnen bijdragen aan de extra kosten die nu gemaakt worden. Die partijen hebben immers meegewerkt aan het experiment.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel