Penningmeester wel schuldig aan verduistering maar krijgt geen straf

ALMERE • Di 27 september 2022 | 12:51 • Dinsdag 27 september 2022 | 12:51

Een 52-jarige man uit Almere is door de rechtbank in Utrecht schuldig bevonden aan verduistering. Hij drukte als penningmeester van Volkstuinvereniging De Gouwen ruim 24.000 euro achterover. De officier van justitie vroeg de rechter de man geen straf op te leggen.

De officier kwam daartoe omdat de verduistering al lang geleden plaatsvond, de gezondheid van de verdachte achteruit is gegaan en inmiddels het grootste deel van het verduisterde bedrag is terugbetaald. De rechter ging dinsdag mee in de wens van het Openbaar Ministerie en legde geen straf op.

De Almeerder liep zes jaar geleden tegen de lamp. Hij had bedragen overgemaakt naar zijn eigen rekening en die van een huurdersvereniging, waar hij ook bestuurslid was. Het leek of hij echte betalingen deed, maar hij veranderde de rekeningnummers. De echtgenote van de Almeerder en haar familie hebben inmiddels het grootste deel van het bedrag terugbetaald. Er staat nog 3.000 euro open. Dat bedrag is kwijtgescholden door de vereniging uit medelijden met het gezin van de man.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel