Oriënt verhuist naar Morgen College Harderwijk

ZEEWOLDE • Wo 5 oktober 2022 | 14:50 • Woensdag 5 oktober 2022 | 14:50

Leerlingen van het Oriënt in Zeewolde moeten vanaf augustus 2024 in Harderwijk naar school. De vmbo-school wordt dan samengevoegd met de afdeling van het Morgen College in Harderwijk. Het College van Bestuur van Landstede Groep, waar Oriënt onder valt, heeft dit besluit met instemming van de Medezeggenschapsraad genomen. Dit jaar zijn de laatste leerlingen in de brugklas gestart.

In 2011 startte de vmbo-school in Zeewolde, maar volgens directeur Edwin Blok kwamen er de afgelopen jaren te weinig leerlingen naar de school. "Met het geringe leerlingenaantal kunnen we onze leerlingen onderwijskundig niet bieden wat zij nodig hebben", zegt hij.

Ook het aantal leerlingen dat na het vmbo richting het mbo in Harderwijk gaat heeft volgens Blok tot het besluit geleid. "Door de nieuwbouw van het Morgen College en Landstede MBO in Harderwijk kunnen we onze leerlingen daar straks het beste bieden op onderwijsgebied. Daar blijven we als Morgen College de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg aanbieden, vanzelfsprekend ook voor leerlingen uit Zeewolde."

De huidige Oriënt leerlingen maken hun onderbouwperiode, zoals gepland, gewoon op locatie Oriënt af. Dat zegt een woordvoerder van de school. Hierna kunnen zij hun opleiding vervolgen in Harderwijk. "Dit betekent dat we onze belofte die we destijds aan de huidige Oriënt-leerlingen hebben gedaan waarmaken."

Met de betrokken medewerkers is de school in gesprek over de gevolgen van dit besluit. "Met de huidige krapte op de onderwijs-arbeidsmarkt blijft er voor een ieder gewoon werk", aldus de woordvoerder. "Dat neemt niet weg dat deze medewerkers reeds jaren met hart en ziel voor de jongeren in Zeewolde hebben gewerkt en daarmee markeert de verhuizing voor hen wel het einde van een periode op onze locatie in Zeewolde."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel