Mogelijk permanente gehoorschade voor agent na oorverdovende vuurwerkknal

DRONTEN • Do 6 oktober 2022 | 13:58 • Donderdag 6 oktober 2022 | 13:58

Een agent is zondagmiddag in Dronten gewond geraakt nadat vlak bij hem zwaar vuurwerk ontplofte. Dat gebeurde in de parkeergarage in het centrum. De agent heeft nog altijd last van oorsuizen. Medisch onderzoek moet uitwijzen of hij permanente gehoorschade heeft opgelopen.

De agent was voor een controle de garage ingereden. Hij stond naast zijn auto toen hij plotseling vuurwerk hoorde sissen en vervolgens een oorverdovende knal klonk. Het is onduidelijk of het vuurwerk doelbewust in zijn richting is gegooid, en daarom zoekt de politie getuigen. Het vuurwerk gebeurde zondagavond rond een uur of 18:00 uur, aldus een politiewoordvoerder.

De politie tast nog in het duister over de vraag wie het vuurwerk heeft gegooid. Ook is onbekend om welk soort vuurwerk het ging. Wel is duidelijk dat er in Dronten afgelopen weekend op meerdere momenten zwaar vuurwerk is afgestoken. Daardoor werden in de nacht van zaterdag op zondag onder meer prullenbakken vernield.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel