Man aangehouden voor drugshandel en betrokkenheid bij liquidaties

ALMERE • Di 11 oktober 2022 | 11:29 • Dinsdag 11 oktober 2022 | 11:29

In een woning in Almere is dinsdagochtend een 53-jarige man aangehouden die wordt verdacht van drugshandel. Ook zou hij betrokken zijn geweest bij twee liquidaties, meldt de politie. De man werd gearresteerd door een arrestatieteam van de Dienst Speciale Interventies (DSI).

Volgens De Telegraaf is de aangehouden man van Surinaamse komaf. De verdachte wordt al jarenlang gezocht door de politie, zegt de krant. De politie verdenkt de man van grootschalige handel in cocaïne en betrokkenheid bij de liquidaties van oud-profvoetballers Genciël Feller en Kelvin Maynard, in september 2019. De man zou achter de moord op Maynard zitten.

Feller werd neergeschoten op Curacao. Hij overleed nadat zijn auto onder vuur was genomen. De profvoetballer overleefde in augustus een aanslag op zijn leven in Almere. Twee personen die de moord op Feller uitvoerden zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen van 20 jaar. Een derde betrokkene kreeg 16 jaar cel opgelegd.

Maynard werd later die maand vermoord. Hij werd voor een brandweerkazerne in Amsterdam-Zuidoost neergeschoten door twee mannen op een motorscooter. De zaak kreeg extra aandacht omdat brandweerlieden de reanimatie van de voetballer filmden en op sociale media zetten. De daders waren te zien op camerabeelden. Een maand later arresteerde de politie drie verdachten, die later weer zijn vrijgelaten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel