AMBER Alert voor vermist meisje (10) uit Vught

AMBER ALERT • Di 18 oktober 2022 | 8:13 • Dinsdag 18 oktober 2022 | 8:13

De politie heeft een landelijk AMBER Alert uitgegeven voor een 10-jarig meisje, Hebe, dat wordt vermist. Via een AMBER Alert doet de politie een oproep aan iedereen om uit te kijken naar een vermist kind dat in levensgevaar is. Het meisje is meervoudig gehandicapt en heeft zorg nodig, zo meldt de politie.

Update 20 oktober: De politie maakt donderdagmiddag bekend ervan uit te gaan dat Hebe en haar begeleidster Sanne zijn omgekomen door een noodlottig ongeval. De auto waarin ze zaten, werd woensdagavond gevonden in het water bij knooppunt Empel bij Den Bosch. Hoe dat ongeluk precies kon gebeuren, is nog onduidelijk.

In de omgeving van Waspik en Drunen wordt naar het tweetal door politie en vrijwilligers gezocht.

Hebe is weg met een begeleidster in een zwarte Kia Picanto met kenteken PR-425-K. Het meisje draagt een paarse rugtas, felroze jas en zwarte rok.

De moeder van Hebe meldde al eerder op Facebook dat haar dochter vermist was. Ook de begeleidster van het meisje is vermist. Hebe en de begeleidster waren maandagavond in de auto onderweg van een dagbesteding in Raamsdonksveer naar huis in Vught, maar daar zijn ze nooit aangekomen, schrijft Omroep Brabant.

De politie heeft de zoektocht sinds dinsdagmiddag toegespitst op Waspik, omdat Hebe en haar begeleidster voor het laatst gezien zouden zijn op de A59 ter hoogte van het Brabantse dorp. Zo is er onder meer met een sonarboot gezocht in een kanaal. Op andere plekken worden onder meer kentekenscans gebruikt om uit te kijken naar de auto waarin de begeleidster reed en worden camerabeelden geanalyseerd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel