Team uit Urk kijkt terug op zoektocht naar vermiste Hebe: 'Gehoopt op andere afloop'

URK • Wo 19 oktober 2022 | 14:30 • Woensdag 19 oktober 2022 | 14:30

"Je bent er blij om dat ze gevonden zijn, maar de afloop is triest. Wij hadden zo enorm gehoopt op een andere afloop." Dat zegt Teun Hakvoort van het Coördinatie Platform Vermissing uit Urk. Hij reageert op de bekendmaking van de politie dat het vermiste meisje Hebe en haar begeleidster het slachtoffer zijn van een noodlottig ongeval. "Onze gedachten gaan uit naar de familie en vrienden", zegt Hakvoort. "We wensen ze veel sterkte en kracht om het verlies van de lieve Sanne en Hebe te verwerken."

Sinds maandagmiddag waren zij vermist. Woensdagavond werden ze na een grote zoektocht, waar het team van Urk een onderdeel van was, in hun auto in het water gevonden bij een knooppunt in de buurt van Den Bosch. Er zijn volgens de politie geen aanwijzingen voor een misdrijf. Hoe het ongeluk precies kon gebeuren, is nog onduidelijk.

De stichting zocht naar de vermiste Hebe en Sanne in een gebied van zo’n 70 vierkante kilometer bij Drunen. Ruim 200 vrijwilligers hielpen bij de zoektocht. Het Coördinatie Platform Vermissingen (CPV) uit Urk zorgde ervoor dat burgers die meezochten naar de vermiste Hebe en haar begeleidster Sanne gestructureerd te werk gingen.

Het zoekteam uit Urk was woensdag door de politie benaderd en was vanaf 14:00 uur actief in Noord-Brabant. Mensen die minimaal 18 zijn en wilden meehelpen in de zoektocht konden zich melden bij een verzamellocatie in Drunen. Vervolgens kreeg iedereen een zoekgebied aangewezen. CPV werkte samen met de politie en kon desgewenst ook honden, dreg-, quad- en droneteams aansturen.

Bij eerdere zoekacties legde het CPV al uit waarom deze gericht moeten worden aangestuurd. "Dat moet ervoor zorgen dat er niet zomaar overal gezocht gaat worden, want dan is onduidelijk wie waar heeft gekeken", vertelde Ramona van Urk van het CPV ten tijde van de zoektocht naar de vermiste Gino uit Limburg.

AMBER Alert
Hebe en haar begeleidster Sanne waren maandagmiddag voor het laatst gezien. Ze reden vanuit Raamsdonksveer naar huis in Vught, maar kwamen daar nooit aan. Daarom was er dinsdag een AMBER Alert uitgegeven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel