Gemeente: 'Laat regie voor tijdelijke opvangplek over aan ons'

NOORDOOSTPOLDER • Do 20 oktober 2022 | 20:38 • Donderdag 20 oktober 2022 | 20:38

Meerdere ondernemers in Noordoostpolder hebben hun bedrijf of grond aangeboden voor vluchtelingenopvang. Dat zegt de gemeente Noordoostpolder. De verzoeken zouden bij het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) zijn binnengekomen. Het college van burgemeester en wethouders van Noordoostpolder heeft het COA in een brief opgeroepen om de regie op dit dossier aan de gemeente over te laten.

De gemeente Noordoostpolder is op zoek naar een locatie voor een tijdelijke opvang van nareizigers. Daartoe werd vorige week door een meerderheid van de gemeenteraad besloten nadat het plan voor een aanmeldcentrum in Bant werd afgewezen. Nu blijkt dat het COA wordt benaderd wordt door ondernemers, zegt de gemeente. Dat zou het proces in de zoektocht naar de tijdelijke opvang negatief beïnvloeden, vindt het college van B&W. Daarom wordt het COA gevraagd om niet op de verzoeken in te gaan.

'Verkoop van kavel in Bant is gewenst'
In de brief is het COA ook opgeroepen om de kavel voor het geplande aanmeldcentrum in Bant te verkopen. Daarmee handelt het college van B&W naar een aangenomen motie van het CDA. De omgeving wordt door de verkoop gerustgesteld, stelt B&W. Volgens de gemeente zorgt de verkoop er ook voor dat er op termijn geen activiteiten zullen plaatsvinden op de gronden aan de Oosterringweg. "Graag gaan we hierover met u in gesprek om hier uitvoering aan te geven", aldus het college van B&W.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel