Hulpdiensten oefenen op rampscenario bij Lelystad Airport

LELYSTAD • Wo 2 november 2022 | 10:44 • Woensdag 2 november 2022 | 10:44

De hulpdiensten zijn woensdag bezig met een rampenoefening op Lelystad Airport. Daarbij wordt een helikoptercrash nagebootst. Langs de Larserweg staan matrixborden om het verkeer te waarschuwen. De oefening moet vanuit de Luchtvaartwet ieder jaar verplicht worden uitgevoerd.

De hulpdiensten zijn rond 09.00 uur gestart. Wat de oefening precies inhoudt, kan Geertjan Veenstra van de brandweer niet zeggen. "Er is iets naar beneden komen vallen met mogelijk belangrijke personen aanwezig. Daar zijn ze momenteel bezig om de situatie te stabiliseren, de brand te blussen en de gewonden te redden."

Het is een multidisciplinaire oefening waarbij zowel de brandweer, de politie, het Mobiel Medisch Team (de traumahelikopter, red.) en Lelystad Airport betrokken zijn. Door corona werd het twee keer uitgesteld. "Maar nu kan het weer", zegt Veenstra. "Die kans pakken we nu om weer volledig met elkaar te oefenen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel