Oude Almeerse kazerne blijft voorlopig nog noodopvang

ALMERE • Ma 7 november 2022 | 6:36 • Maandag 7 november 2022 | 6:36

Een paar maanden, zo lang zouden de 275 asielzoekers in de oude brandweerkazerne in Almere verblijven. Maar inmiddels biedt de sobere crisisopvang al veel langere tijd onderdak aan vluchtelingen.

Omdat er nog steeds geen wet is die àlle gemeenten verplicht asielzoekers op te vangen, blijft de noodopvang in Almere waarschijnlijk nog wel even nodig. De gemeente houdt er rekening mee dat er ook na 1 januari nog asielzoekers in de kazerne worden ondergebracht.

Almere schoot te hulp tijdens crisis
Almere schoot eind augustus samen met enkele andere gemeenten te hulp toen er een crisissituatie ontstond bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. Het centrum kon de stroom asielzoekers niet aan en vluchtelingen sliepen daardoor lange tijd buiten. Een deel van hen werd overgebracht naar Almere.

De verwachting was dat de noodopvang in de oude brandweerkazerne maar voor kort zou zijn. Maar omdat er nog steeds te weinig opvangplekken zijn, en de doorstroom slecht is, is dat idee inmiddels achterhaald.

Faciliteiten uitbreiden
Het is daarom belangrijk om de sobere opvang die nu alleen basisfaciliteiten heeft, uit te breiden, zegt programmamanager Shermin Amiri van de gemeente Almere. Volgens hem gaat het dan vooral om activiteiten zoals onderwijs en sport. De gemeente werkt hiervoor nauw samen met het Leger des Heils en het Rode Kruis.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel