Eben Haëzerschool ontbijt met appels, tomaatjes én hagelslag

EMMELOORD • Di 8 november 2022 | 10:14 • Dinsdag 8 november 2022 | 10:14

Flevolandse scholen doen deze week weer mee met de Nationale Ontbijtweek. Een van de scholen is de reformatorische basisschool Eben Haëzer in Emmeloord.

Op het menu staan deze week appels en tomaatjes, maar ook de hagelslag ontbreekt niet op de basisschool. De leerlingen hebben naar deze week uitgekeken, zegt directeur André Heijboer: "De ochtend is thuis vaak druk en stressvol. Dat ze op school in alle rust ontbijten is voor de kinderen echt een feestje."

Hij ziet ook de noodzaak van de themaweek. Hoewel er op zijn school gelukkig niet veel leerlingen zijn met een (financieel) moeilijke thuissituatie, zijn er altijd wel een paar kinderen die thuis niet ontbijten. "Landelijk gaat vijf procent van de leerlingen zonder ontbijt te hebben gegeten naar school", zegt de directeur.

Inflatie is een boosdoener
Soms is het overslaan van het ontbijt een gewoonte die er is ingesleten bij een gezin. Dan ontbijten ook de ouders niet thuis. Maar daarnaast dwingt een krappe portemonnee op dit moment sommige ouders tot lastige keuzes. Directeur Heijboer merkt het ook op zijn eigen school: "Het pakket van het Nationaal Schoolontbijt is van 65 cent naar 99 cent per kind gestegen. Wij merken de inflatie bij de inkoop en de ouders natuurlijk ook."

Heijboer ziet voor- en nadelen op de vraag of zijn school standaard een ontbijt zou moeten aanbieden: "De eerste opvoeder is natuurlijk altijd de ouder. Die willen wij helpen en stimuleren om ontbijt neer te zetten. Als je dat overneemt is het een grote extra taak die je overneemt als school."

Ontbijt staat klaar

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel