Burgemeester: veiligheid niet gegarandeerd, bijeenkomst over Domus afgelast

ALMERE • Ma 14 november 2022 | 16:50 • Maandag 14 november 2022 | 16:50

De informatiebijeenkomst over verslaafdenopvang Domus die maandagavond zou plaatsvinden in het Topsportcentrum Almere, gaat om veiligheidsredenen niet door. Dat meldt waarnemend burgemeester Bijleveld in een brief aan de uitgenodigde buurtbewoners.

Maandagavond zou de eerste van drie bijeenkomsten zijn waarin belangstellenden geïnformeerd zouden worden over de komst van Domus naar Almere Poort. Inwoners die de opvang niet in hun wijk willen, zijn daar boos over. Ze willen liever allemaal tegelijkertijd op één bijeenkomst komen.

In de brief geeft Bijleveld aan dat 'via verschillende kanalen duidelijk is geworden dat veel belangstellenden, ondanks deze spreiding, toch allemaal vanavond willen komen. Deze locatie is hiervoor niet geschikt.' Wanneer de informatiebijeenkomst wel wordt gehouden, is nog niet bekend. De gemeente erkent dat de annulering erg laat is en vraagt om begrip.

Toch naar topsportcentrum?
Er gaan geruchten dat bewoners ondanks de annulering maandagavond toch naar het Topsportcentrum komen. Lesley van Hilten, die vaak optreedt als woordvoerder van de omwonenden, gaat zelf niet. Ze vindt het niet zinvol. "We willen met de gemeente praten. Als de gemeente er niet is, heeft het geen zin."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel