Woonzorg Flevoland en Coloriet gaan meer samenwerken

FLEVOLAND • Ma 21 november 2022 | 13:56 • Maandag 21 november 2022 | 13:56

Zorgorganisaties Coloriet en Woonzorg Flevoland gaan meer samenwerken. Vanwege de vergrijzing wordt ouderenzorg steeds belangrijker en met het personeelstekort in de zorg zijn de uitdagingen groot, zeggen beide organisaties. "Niets doen is geen optie", vinden de bestuurders.

"Flevoland vergrijst sterker dan de rest van het land. Dus we hebben het hard nodig om samen de handen ineen te slaan", vertelt bestuursvoorzitter John Bos van Woonzorg Flevoland. Daarnaast hebben ze een tekort aan personeel: "We zien dat steeds minder mensen beschikbaar zijn om de zorg te verlenen". Om die redenen hebben de twee zorgverleners besloten om de krachten op verschillende punten te bundelen.

De zorgorganisaties hebben 20 projecten uitgekozen om in eerste instantie samen op te trekken. "We gaan in de thuiszorg samenwerken, we gaan kijken hoe we samen opleidingen kunnen doen, en ook in de ICT bijvoorbeeld". Voor cliënten zal dit onder meer gaan betekenen dat de organisaties beter beschikbaar en bereikbaar zijn. Het gaat om een test, die 2 jaar duurt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel