Raad van State schrapt nieuwe bouwregels voor aantal bewoners Oosterwold

ALMERE • Di 22 november 2022 | 22:59 • Dinsdag 22 november 2022 | 22:59

Een tiental bewoners van de Almeerse woonwijk Oosterwold krijgt vooralsnog niet te maken met strengere bouwregels. De Raad van State heeft dat maandag besloten.

Het zijn bewoners van het eerste uur die naar de Raad van State stapten vanwege een nieuw bestemmingsplan voor de wijk. Daarin staan aangescherpte bouwregels voor woningen en percelen. Dat zou het moeilijker maken om een bestaande woning uit te breiden of te verhogen.

De bewoners vinden ook dat er in de wijk veel meer ruimte moet zijn voor betaalbare woningen. Maar volgens hen is het nieuwe bestemmingsplan vooral gunstig voor ontwikkelaars die duurdere woningen willen bouwen en niet voor mensen met een kleine beurs.

Raad van State: ingewikkelde zaak
De Raad van State stelt dat het een ingewikkelde zaak is met vele kanten. Daarom wil de hoogste bestuursrechter het niet afdoen in een spoedprocedure, maar er verder op ingaan in een bodemprocedure. Waarbij alle kanten van de zaak belicht worden.

Om te voorkomen dat de tien huishoudens nu al aan de scherpere regels moeten voldoen, zijn die voor hen geschrapt. De bodemzaak volgt volgend jaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel