Biddinghuizen krijgt 'beweegbos': "Hele omgeving moet in beweging"

BIDDINGHUIZEN • Wo 23 november 2022 | 17:55 • Woensdag 23 november 2022 | 17:55

Een gloednieuw 'beweegbos' moet de inwoners van Biddinghuizen uitdagen om te klimmen, te klauteren en vies te worden. Volgens de initiatiefnemers moet het dorp meer in beweging komen. De officiële onthulling werd woensdag gedaan door wethouder Lazise Hillebregt.

"Veel mensen in Biddinghuizen bewegen, maar er zijn nog altijd mensen die niet van de bank afkomen", zegt Natalie Willems, een van de initiatiefnemers. Twee verschillende routes door het Biddingbos moeten oud en jong verleiden om meer te gaan sporten: een hindernisbaan van ruim drie kilometer, en een rustigere wandelroute van 1,5 kilometer. "Zo proberen we op alle doelgroepen aan te sluiten."

Volgens Willems worden er de komende periode verschillende activiteiten georganiseerd langs de routes. "En daar hebben we verschillende partijen bij uitgenodigd, zoals de fysiotherapie, de huisarts en de basisscholen." Die laatste doelgroep maakt op de eerste dag al volop gebruik van de klimtoestellen. "Ik vind het gewoon leuk!", roept Noortje.

Ook de volwassenen zijn enthousiast. "Met deze mooie natuur om je heen, moet je eigenlijk elke dag lekker gaan bewegen", zegt Erik Broekhuis. Toch is initiatiefnemer Willems pas tevreden als haar doel is bereikt: "Héél Biddinghuizen en omgeving moet in beweging komen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel