CDA: Sluipverkeer toegenomen door werk aan Roggebotbrug

DRONTEN • Do 24 november 2022 | 14:03 • Donderdag 24 november 2022 | 14:03

Het CDA in Dronten zegt dat automobilisten zich niet houden aan de omleidingsroutes die er zijn vanwege het werk aan de Roggebotbrug. Volgens de partij worden de Hondweg en de Oudebosweg gebruikt als sluiproutes. Dat is gevaarlijk, omdat er ook schoolgaande jeugd over de smalle wegen fietst. Daarom vraagt het CDA om opheldering bij het college.

De gemeente heeft al maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat automobilisten de officiële omleiding volgen. Zo staat er een bord en een hek, dat moet voorkomen dat doorgaand verkeer daar langsgaat. Volgens het CDA blijkt uit de kapotte bermen dat automobilisten alsnog gebruikmaken van de sluiproutes.

Het verkeer dat van Elburg naar Kampen wil, rijdt normaal gesproken over de Drontermeerdijk. Vanwege de werkzaamheden aan de nieuwe Roggebotbrug kan dat voorlopig niet meer. De officiële omleiding loopt via de Elburgerweg, Biddingringweg en de Hanzeweg.

Het werk aan de Roggebotsluis duurt nog tot maart 2023. Tot die tijd moet het verkeer tussen Elburg en Kampen omrijden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel