HG sluit fabriek, ontslag voor 65 medewerkers

ALMERE • Do 24 november 2022 | 14:07 • Donderdag 24 november 2022 | 14:07

Het Almeerse schoonmaakmiddelenbedrijf HG International gaat de fabriek aan de Damsluisweg in Almere Buiten in maart volgend jaar sluiten. De productie wordt na 25 jaar uitbesteed, laat het bedrijf weten. Dat betekent dat 65 productiemedewerkers een andere baan moeten zoeken. Het hoofdkantoor van HG International blijft wel in Almere.

HG International is voor de betrokken werknemers bezig met een van werk naar werk-traject; dat moet ervoor zorgen dat mensen niet zonder werk komen te zitten. Volgens een woordvoerder zijn de vooruitzichten daarvan goed, en is er veel belangstelling voor de HG-mensen bij bedrijven in de omgeving.

De fabriek op industrieterrein De Vaart gaat dicht vanwege capaciteitsproblemen, zegt HG. De vraag naar HG-producten neemt volgens het bedrijf toe. De huidige locatie kan niet makkelijk worden uitgebreid, onder meer omdat het lastig om te voldoen aan de strengere eisen rond veiligheid en milieu, meldt het bedrijf. "Door nu de keuze te maken voor het uitbesteden van de productie zorgen we ervoor dat HG klaar is voor de toekomst", zegt directeur Rob Uytdewillegen.

De fabriek van HG International kwam in 2021 in opspraak vanwege onveilige situaties. De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied legde HG voor drie miljoen euro aan dwangsommen op. In 2016 kreeg het bedrijf ook een dwangsom opgelegd, toen door nog de provincie omdat de brandwerende voorzieningen onvoldoende waren. In januari meldde de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied dat de fabriek van HG International inmiddels aan de eisen voldoet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel