Gemeente onderzoekt of er flexwoningen op sportvelden Kofschip kunnen komen

LELYSTAD • Do 24 november 2022 | 15:35 • Donderdag 24 november 2022 | 15:35

De gemeente Lelystad gaat samen met woningbouwcorporatie Centrada onderzoeken of er flexwoningen kunnen komen op het sportveld bij Het Kofschip. Dat is het terrein achter de voormalige Scholengemeenschap Lelystad. Het sportveld wordt nu niet of nauwelijks meer gebruikt om te sporten en zou daarom gebruikt kunnen worden voor tijdelijke woningbouw. De behoefte aan flexwoningen is groot, stelt de gemeente.

Bij flexwoningen moet worden gedacht aan complexen zoals Lars en Lilly aan de Larserdreef. Het zijn, zo luidt de definitie, ‘stapelbare, verplaatsbare, schakelbare, splitsbare of aanpasbare woningen, waarbij de woning, de locatie of de bewoner een tijdelijk karakter heeft’.

De bewoners kunnen vanuit de flexwoning verder zoeken naar een ‘gewone’ huur- of koopwoning. Meestal mogen mensen er maximaal twee jaar wonen. De woningen zijn zo gebouwd dat ze wel volwaardig zijn, maar ook snel afgebroken kunnen worden of kunnen worden verplaatst. Voor de complexen Lars en Lilly geldt dat ze daar vijftien jaar mogen staan.

Onderzoek
De behoefte aan woonruimte is groot. Daarbij komt dat Lars en Lilly landelijk als een voorbeeldproject wordt gezien en het Rijksvastgoedbedrijf aan Lelystad heeft gevraagd of zij positief staat tegenover meer flexwoningen.

Hoeveel woningen er kunnen komen op de sportvelden en voor welke doelgroepen die het meest geschikt zouden zijn, maakt onderdeel uit van het onderzoek. Mocht het onderzoek uitwijzen dat de sportvelden geschikt zijn dan kunnen de woningen er snel staan.

Dit artikel is geschreven door verslaggever Kees Bakker. Hij focust zich dit jaar voor Omroep Flevoland en Radio Lelystad op Lelystad. Voor tips: kees.bakker@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel