81 miljoen euro van Europa voor duurzamere visserij

URK • Ma 28 november 2022 | 23:00 • Maandag 28 november 2022 | 23:00

De Europese Commissie heeft 81 miljoen euro subsidie voor de Nederlandse visserijsector uitgetrokken. Dat laat de Commissie donderdag weten. Het geld kan onder meer gebruikt worden voor het verduurzamen van Urker kotters. De schepen kunnen met de subsidie bijvoorbeeld duurzamer en efficiënter gemaakt worden. Het gaat hier wel om kleinere kotters tot twaalf meter.

Het geld wordt ook gebruikt om te investeren in de veiligheid en werkomstandigheden aan boord. Ook is een deel van de 81 miljoen bestemd voor training van de bemanning voor de kleinschalige visserij.

Het geld komt uit een Europees Fonds voor maritieme zaken, visserij en aquacultuur. In totaal wordt er 97,9 miljoen euro voor Nederland uitgetrokken door de Europese Commissie. Naast de 81 miljoen voor visserij, gaat een deel naar bijvoorbeeld innovatie en onderzoek naar duurzame aquacultuur. Ook wordt er geld vrijgemaakt voor het promoten van maritieme kennis.

Twee weken geleden trok het kabinet al 10 miljoen euro uit om vissers te steunen. Dat geld is bedoeld voor vissers die in de problemen komen door de hoogopgelopen brandstofprijzen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel