Studenten maken plannen voor straten rond centrum

ZEEWOLDE • Di 29 november 2022 | 21:58 • Dinsdag 29 november 2022 | 21:58

Studenten van Windesheim Almere maken een alternatief plan voor de straten rondom het winkelcentrum van Zeewolde. Op die wegen gelden nu nog verschillende verkeersmaatregelen. Dat leidt geregeld tot verwarrende situaties voor automobilisten, fietsers en voetgangers.

De studenten kwamen deze week ter plekke kijken en praten met professionals. “De studenten gaan allemaal aan de slag met het maken van een herontwerp voor één van de straten rond het centrum”, vertelt docent Kasper van ’t Loo van Windesheim. “De gemeente Zeewolde gaat dit stuk binnen nu en twee jaar ook zelf aanpakken en de uitkomsten van deze schaduwopdracht kunnen dan dienen ter inspiratie voor het uiteindelijke ontwerp.”

De studenten liepen met enkele ouderen van Coloriet een rondje door het gebied n gingen in gesprek met centrum coördinator Wenda Westerhuis, Emiel Soffers van Arcadis en verkeersspecialist Conno Buis van de politie. Op 23 januari presenteren de studenten van Windesheim hun plan.

Dit is nieuws van de Lokale Omroep Zeewolde, gemaakt door Bart Bos. Omroep Flevoland en de Lokale Omroep Zeewolde werken dit jaar nauw samen om meer lokaal nieuws te brengen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel