Winkelcentrum Duinhal omgetoverd tot WK-plein

ALMERE • Di 29 november 2022 | 18:20 • Dinsdag 29 november 2022 | 18:20

Voetbalsupporters in Almere Poort verzamelden zich dinsdagavond in de Duinhal om samen naar de wedstrijd Nederland - Qatar te kijken. Tijdens het Wereldkampioenschap voetbal is het winkelcentrum omgebouwd tot WK-zaal, en de supporters weten het goed te vinden.

Ondernemers van de Duinhal hebben met elkaar geregeld dat er een tribune is neergezet en een groot scherm hangt. Ook staan er biertaps en is er pizza te krijgen. Tientallen omwonenden kwamen opdagen om samen de wedstrijd te volgen.

De Duinhal is pas in september officieel geopend. Dit is dus voor het eerst dat er een sporttoernooi kan worden bekeken. Maar het smaakt nu al naar meer. "De reacties zijn zeer lovend, en de opkomst is fantastisch", vertelt Selma van Duinen, ondernemer en één van de initiatiefnemers.

De locatie van het oranjeplein, in het winkelcentrum, levert een bijzonder beeld op, ziet verslaggever Menno Hoeboer: "Hierbinnen zitten mensen op de tribune enthousiast naar het voetbal te kijken, en één meter verderop zit een mevrouw bij de kapper, alsof het hele voetbal niet bestaat".

Met de winst van 2-0 is Oranje door naar de achtste finales, en ook die zal weer bekeken kunnen worden in de Duinhal.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel