Minister-president en staatssecretaris bezoeken noodopvang

BIDDINGHUIZEN • Wo 30 november 2022 | 16:03 • Woensdag 30 november 2022 | 16:03

Minister-president Mark Rutte en staatssecretaris Eric van der Burg hebben woensdag een bezoek gebracht aan de noodopvang voor vluchtelingen bij Walibi in Biddinghuizen. Ze spraken tijdens een 'informerend werkbezoek' met de opvangmedewerkers, de gemeente en met bewoners.

Op het terrein bij Walibi worden tot april zo'n 1500 vluchtelingen opgevangen. De twee kabinetsleden gingen volgens een woordvoerder kijken hoe het er op de noodopvanglocaties aan toe gaat. Doel was niet om afspraken te maken of beloften te doen. Premier Rutte wilde ook graag horen hoe de gemeenten met de opvanglocaties omgaan.

De minister-president en staatssecretaris zijn de gemeenten en mensen van het COA die keihard werken om de noodopvang mogelijk te maken dankbaar, schrijft de Rijksvoorlichtingsdienst op Twitter. Bij de gesprekken was volgens Rutte ook aandacht voor de impact op de buurt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel