Zeewolde koopt twee boerenerven om stikstofrechten

ZEEWOLDE • Wo 30 november 2022 | 21:32 • Woensdag 30 november 2022 | 21:32

De gemeente Zeewolde heeft twee erven van veeboeren gekocht aan de Ossenkampweg. Het gaat dus alleen om de erven en gebouwen die daar op staan en niet om de bijbehorende weilanden. Met de aankoop wil de gemeente de vrijgekomen stikstofruimte gebruiken voor bouwplannen.

De omliggende weilanden die bij de twee bedrijven liggen, zijn niet door de gemeente gekocht. De boeren zijn zelf naar de gemeente gestapt om te zeggen dat ze van plan zijn om hun bedrijf te stoppen. Volgens de gemeente ligt op de bedrijven een 'behoorlijk aantal stikstofrechten'. Daarop besloot de gemeente om de twee erven en de gebouwen te kopen voor 2,6 miljoen euro.

Industrieterrein
De vrijgekomen rechten wil de gemeente gebruiken voor de uitbreiding van industrieterrein Trekkersveld IV. Als de uitbreiding van het industrieterrein is afgerond, is er volgens de gemeente ook nog stikstofruimte over voor woningbouw in de Polderwijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel