Oliebollen uit de automaat, deel opbrengst naar goede doelen

EMMELOORD • Za 3 december 2022 | 15:56 • Zaterdag 3 december 2022 | 15:56

Liefhebbers van oliebollen kunnen ze vanaf dit weekeind in Emmeloord uit een automaat trekken. Eigenaar John van Beek van Bij Ons in de Wellerwaard heeft de automaat zelf gemaakt. In totaal zitten er 32 oliebollen in.

Het idee is ontstaan tijdens een bruiloft. Van Beek: "Wij hebben hier heel veel bruiloften bij Bij Ons in de Wellerwaard. Na afloop van een bruiloft waren er mensen, die wilden wat lekkers: een frikadelletje, een broodje. En toen kwamen we er via internet achter dat er snackmuren te huur waren. Dus we hebben bij drie partijen een snackmuur gehuurd. En toen dacht ik van, dit kan ik zelf ook. Ik ga er zelf één maken."

Volgens Van Beek is het de enige oliebollenautomaat in Nederland. De kast staat op wielen. Het is de bedoeling dat de automaat verplaatst wordt naar andere verkoopplekken, zoals bij de Intratuin in Emmeloord. Het voordeel is volgens Van Beek dat de oliebollen lekker warm blijven.

De oliebollen worden elke dag vers gebakken. "Alles wat over is brengen we 's avonds naar een verzorgingstehuis. En de volgende morgen bakken we alles weer vers." Een deel van de opbrengst gaat naar drie goede doelen: Stichting het kratje, de Alzheimerstichting en Triade Vitree.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel