Bollen voor Tulpenfestival 2023 in de grond

CREIL • Ma 5 december 2022 | 16:39 • Maandag 5 december 2022 | 16:39

Het Tulpenfestival is volgend jaar van vrijdag 21 april tot en zondag 7 mei. Dat heeft voorzitter Jan Menting maandagochtend bekendgemaakt tijdens het planten van de tulpenbollen op het Tulpenbelevingsveld in Creil.

Op een grijze donderdagmorgen stopten tientallen leerlingen van het Aeres VMBO in Emmeloord de bloembollen de grond in aan het Creilerpad. Van de kleurenpracht die eind april weer valt te bezichtigen is nu nog niets te zien.

"Het is best wel koud", zegt één van de scholieren. Normaal gesproken gaan de bollen al eerder in het seizoen de grond in, maar de weersomstandigheden stonden dat volgens Jan Menting niet toe. "We hebben een planning met de school en dan plan je een datum en dan valt er zoveel regen dat het eigenlijk onmogelijk is om de bollen de grond in te drukken."

'2023' keert in drie kleuren terug in het veld
Dat de bloembollen begin december worden geplant heeft geen gevolgen voor het Tulpenfestival. "Uiteindelijk bepaalt de winter en het voorjaar of we een vroege of een late bloei krijgen", zegt Menting. Bollen die in oktober worden geplant komen slechts enkele dagen eerder boven de grond.

De scholieren kregen op het Tulpenbelevingsveld de opdracht om '2023' in het landschap te schrijven. Dat deden ze met drie kleuren. Scholier Lynn omschrijft het werk als het leggen van een soort puzzel, omdat de kleuren in een bepaalde vorm moeten passen. Terwijl haar klasgenoten de handen opwarmden en vanaf de zijkant toekeken was Lynn als laatste nog op het veld aan het werk. "Ik heb gewoon een doorzettingsvermogen", zegt ze daarover.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel