Rechter hakt geen knoop door in conflict rond horecapaviljoen Floriade

ALMERE • Di 6 december 2022 | 16:42 • Dinsdag 6 december 2022 | 16:42

De rechtbank in Lelystad spreekt op dit moment geen oordeel uit over een conflict dat speelt rond één van de horecapaviljoens die op de Floriade stond. De leverancier van het gebouw, ShellterWOOD, is van mening dat het pand voor 170.000 euro teruggekocht mag worden van de Floriade BV. Daarom begon ShellterWOOD een kort geding.

Volgens de rechter is er geen sprake van een spoedeisend belang, iets dat bij een kort geding wel noodzakelijk is. Daarom volgt er op dit moment geen inhoudelijk oordeel over het conflict. ShellterWOOD zal een bodemprocedure moeten starten om dat alsnog voor elkaar te krijgen. Zo'n traject neemt meer tijd in beslag, maar geeft de betrokken partijen ook meer mogelijkheden. Zo kunnen er bijvoorbeeld getuigen worden gehoord. Een kort geding leent zich daar niet voor, zegt de rechtbank.

Pand inmiddels afgebroken
Het gebouw waar het conflict om draait bood tijdens de Floriade onderdak aan het restaurant ROOTS. Inmiddels is het houten pand gedemonteerd en ligt het opgeslagen in de grote kas die nog enige tijd op het Floriadeterrein blijft staan.

De Floriade heeft voor de aanleg van het pand zo'n 900.000 euro betaald, zo werd twee weken geleden tijdens de rechtszaak duidelijk. Inmiddels is het houten pand volgens een taxateur nog zo'n zes ton waard. Voor dat bedrag wil de Floriade het gebouw dan ook verkopen. ShellterWOOD is van mening dat zwart op wit staat dat zij het eerste recht op koop hebben. In de contracten zou daar het bedrag van 170.000 euro aan zijn gehangen.

ShelterWOOD heeft naast het gebouw waar het conflict om draait nog een ander horecapand aan de Floriade geleverd. Daar is geen onenigheid over. De Floriade zoekt voor dit gebouw inmiddels een koper. Gehoopt wordt hiermee minimaal 500.000 euro op te halen. ShellterWOOD heeft aangeboden technische ondersteuning te bieden aan geïnteresseerden voor dit pand.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel