Lelystad pakt overlast veroorzakende jongeren in Jol harder aan

LELYSTAD • Di 6 december 2022 | 22:41 • Dinsdag 6 december 2022 | 22:41

Gemeente Lelystad gaat overlast van jongeren in de Jol in Lelystad harder aanpakken. Die belofte deed burgemeester Mieke Baltus dinsdagavond tijdens de gemeenteraad aan Leefbaar Lelystad, die er voor de tweede keer in twee weken tijd vragen over stelde.

Volgens Leefbaar zorgt een groep jongeren elke avond met het afsteken van vuurwerk, gescheld en het bedreigen van mensen voor veel overlast in de buurt, met name op het plein voor de Jumbo. Volgens Leefbaar-raadslid Koen Dreesman wordt daarbij ook gedreigd met vuurwapens. Verder worden er kinderen beroofd die daardoor niet meer naar school durven. Volgens Dreesman bestaat er de angst dat er doden gaan vallen. Ook schetste het raadslid dat er openlijk in verdovende middelen wordt gehandeld in de wijk.

Tijd nodig
De burgemeester herkende het beeld van de zware criminaliteit die door Dreesman werd geschetst niet. "Dat wordt ook niet herkend door politie en justitie." Wel gaf ze aan dat er sprake is van een jeugdproblematiek in de wijk. "Daar hebben we de aanpak op geïntensiveerd. Maar u stelde hier twee weken geleden ook al vragen over, en laat ik eerlijk zijn: dat probleem oplossen lukt niet in twee weken. Ik durf zelfs te zeggen dat dat niet in twee maanden lukt. Daar hebben we echt de tijd voor nodig."

Dit artikel is geschreven door verslaggever Kees Bakker. Hij focust zich dit jaar voor Omroep Flevoland en Radio Lelystad op Lelystad. Voor tips: kees.bakker@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel