Almere vangt komend jaar maximaal 790 Oekraïense vluchtelingen extra op

ALMERE • Do 8 december 2022 | 7:26 • Donderdag 8 december 2022 | 7:26

Almere gaat volgend jaar nog eens maximaal 790 extra Oekraïners opvangen. Die komen bovenop de 696 vluchtelingen die de gemeente al huisvest. 110 Oekraïense vluchtelingen komen op korte termijn al bij het Topsportcentrum aan de Pierre de Coubertinlaan in Poort.

De Oekraïners komen vanaf 1 januari in een tijdelijke opvanglocatie naast de noodopvang van dak- en thuislozen. De opvang is voor maximaal twee jaar. Na een jaar wordt gekeken hoe de situatie in Oekraïne is en of de locatie dan nog steeds nodig is.

De opvangplek bestaat uit 36 kamers met een keuken waar bewoners zelf kunnen koken. Ook zijn er twee gemeenschappelijke ruimtes.

Nog meer opvangplekken in Almere
Daarnaast heeft de gemeente ook nog twee andere plekken aangewezen voor opvang van Oekraïense vluchtelingen. Op een locatie aan de Wisselweg in Almere Stad komen vanaf maart/april maximaal 80 vluchtelingen. Ook een veld aan de Pasar Malamstraat in Almere Buiten staat op de planning. Daar kunnen vanaf april 400 tot 600 mensen worden opgevangen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel