Restant van raadsvergoedingen gaat naar acute voedselnood

ALMERE • Vr 9 december 2022 | 16:55 • Vrijdag 9 december 2022 | 16:55

Er komt 131.000 euro beschikbaar om acute voedselnood in Almere te bestrijden. De gemeenteraad heeft daarvoor donderdagavond een motie van 50PLUS aangenomen. Het geld moet ten goede komen aan verschillende hulpinstanties.

Het geld is afkomstig van de raadsfracties. Zij krijgen elk jaar een fractievergoeding, maar daarvan was dit jaar 131.000 euro nog niet besteed. 50PLUS wil dat het geld naar de inwoners van de stad gaat: "Als gemeenteraad zijn wij door de Almeerders gekozen en het is dan ook goed om die Almeerders te helpen die in acute voedselnood komen, zeker richting het einde van het jaar. Met de huidige inflatiecijfers zullen nog meer Almeerders afhankelijk worden van extra ondersteuning."

In Almere krijgen nu 550 gezinnen eten van de Voedselbank. Ook Het Leger des Heils ziet een toename van mensen die hulp nodig hebben en meer mensen met een huurachterstand.

De motie is een aangepaste versie van de motie die Leefbaar Almere eerder aankondigde en toelichtte bij Omroep Flevoland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel