CDA wil meer weten over toekomst van spoedpost

NOORDOOSTPOLDER • Ma 12 december 2022 | 9:38 • Maandag 12 december 2022 | 9:38

Het CDA wil maandagavond opheldering hebben over de spoedpost van het Antonius Ziekenhuis in Emmeloord. De post voor spoedzorg is voortaan in de avond en het weekend dicht. De christendemocraten maken zich daar zorgen over. Daarom wil de partij weten hoe zeker het is dat de sluiting wordt teruggedraaid na de komst van het gezondheidscentrum op de plek van het ziekenhuis.

De christendemocraten in Noordoostpolder riepen midden november op om over de voorgenomen avond- en weekendsluiting van de spoedpost in gesprek te gaan met Zorgtafel Flevoland. Dat is het overleg van Flevolandse zorgaanbieders om de zorg in de provincie te verbeteren. Wethouder Sacha Werkman liet weten het onderwerp daar te bespreken waarna ze de uitkomsten met de raad zou delen. Het gesprek had geen effect. Meer informatie is tot nu toe uitgebleven en aanvullende vragen zijn nog niet beantwoord, zegt het CDA.

Het CDA wil weten waarom het college van burgemeester en wethouders akkoord is gegaan met de avond- en weekendsluiting. Ook vraagt de partij zich af waarom wethouder Werkman stelt dat de zorg niet in gevaar komt. Daarnaast is het CDA benieuwd hoe zeker het is dat de sluiting wordt teruggedraaid. Werkman gaf midden november aan dat die kans aanwezig is na de bouw van gezondheidscentrum Het Vlie. "Heeft de wethouder daar afspraken over gemaakt met zorgverzekeraar en Antonius? Staan die afspraken op papier?", vraagt de partij zich af.

Volgens de politieke partij is voor veel inwoners niet duidelijk wat het verschil is tussen spoedpost, huisartsenpost en spoedeisende hulp. Daarom is het CDA ook benieuwd hoe de wethouder dit probleem wil ondervangen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel