Bewoners Oosterwold boos over gesjouw met kliko

ALMERE • Di 13 december 2022 | 20:35 • Dinsdag 13 december 2022 | 20:35

Bewoners van de Almeerse wijk Oosterwold gaan een klacht bij de gemeente indienen over de manier waarop het afval in hun wijk wordt opgehaald. Sommigen moeten 500 meter lopen om hun afvalbak naar een opstelplaats te brengen. En dat is volgens de bewoners te ver.

De stadsreiniging heeft in september een nieuw beleid ingevoerd voor het ophalen van afval in de wijk. Daarvoor zijn containeropstelplaatsen aangewezen. De reden hiervan is dat de vuilniswagen niet meer over de slechte bouwwegen mag rijden. Volgens de gemeente is het rijden over de hobbelige wegen onveilig en volgens de Arbowet niet toegestaan. Daarnaast moest de wagen te vaak stoppen en kon er in bepaalde straten niet gekeerd worden. Dat bij elkaar kost volgens de gemeente te veel tijd.

De bewoners zijn het daar niet mee eens. Zij vinden dat de gemeente zich niet aan de regels houdt. Volgens hen moet het inzamelen van afval gebeuren in nabijheid van woningen en niet honderden meters verderop. Een groep bewoners is daarom een protest gestart en roept andere buurtgenoten op om zich hierbij aan te sluiten. Gezamenlijk willen ze dat protest aantekenen bij de wethouder.

Dit verhaal is gemaakt door verslaggever Roosanne Middelhuis. Zij focust zich dit jaar voor Omroep Flevoland en 1Almere op verhalen over Almere. Voor tips: roosanne.middelhuis@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel