Drie personen onwel na plafondbrand in dialysecentrum

EMMELOORD • Wo 14 december 2022 | 9:38 • Woensdag 14 december 2022 | 9:38

Drie medewerkers van dialysecentrum Elyse in Emmeloord zijn woensdagochtend onwel geraakt na een plafondbrand. Een ventilator in het plafond was te warm geworden waarna het apparaat ging smeulen. Twee medewerkers werden met koolmonoxideverschijnselen naar een ander ziekenhuis gebracht, de derde ging naar de verpleegafdeling. Zij zijn inmiddels weer op de been.

De brandweer werd rond 7.00 uur gealarmeerd vanwege een vreemde lucht in het dialysecentrum aan de Urkerweg, een apart onderdeel in het Antonius Ziekenhuis. Vervolgens werden metingen verricht waarna een lichte verhoging van koolmonoxide werd vastgesteld. De plafondbrand werd 45 minuten later ontdekt en geblust. Volgens de brandweer zorgden de dampen voor een verhoging van koolmonoxide.

Het ziekenhuis is door de brandweer geventileerd. Ook is het volledige ziekenhuis onderzocht. De brandweer kon rond 9.45 uur terug naar de kazerne. Patiënten waren toen nog niet aanwezig in het dialysecentrum.

Dialyses zijn woensdag en mogelijk vrijdag elders
Dialysecentrum Elyse heeft de afspraken voor woensdag geschrapt vanwege de plafondbrand. Afhankelijk van het oordeel van de brandweer is de locatie in Emmeloord vrijdag weer open. Patiënten kunnen in de tussentijd terecht in één van de andere klinieken van Elyse of in een ziekenhuis.

De afspraken in het Antonius Ziekenhuis konden en kunnen doorgaan, laat een woordvoerder weten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel