Almere wil nog steeds dat provincie portemonnee trekt voor verliezen Floriade

ALMERE • Do 15 december 2022 | 20:14 • Donderdag 15 december 2022 | 20:14

De gemeente Almere wil nog steeds dat ook de provincie Flevoland de portemonnee trekt voor de grote verliezen bij de Floriade. Statenleden besloten woensdagavond juist een bijdrage van 2,3 miljoen te blokkeren.

Gevraagd naar een reactie zegt het Almeerse college van B en W het teleurstellend te vinden dat de steun niet wordt gegeven. De 2,3 miljoen in kwestie zat in een coronanoodfonds, maar een meerderheid van de Statenleden is van mening dat de gemeente hier ten onrechte aanspraak op maakt.

Rekening delen met partners
Almere zegt de "uiteindelijke eindafrekening" van de Floriade te delen met alle partners van de stad. De provincie Flevoland is daar nadrukkelijk één van, zo is de boodschap. Het Rijk is de tweede grote partij waar Almere naar kijkt. Het college van B en W heeft eerder al aangegeven het oneerlijk te vinden dat alleen Almere opdraait voor het financiële verlies van het evenement.

Ook de andere partners zouden daaraan moeten bijdragen, werd toen gezegd. Die oproep wordt nu herhaald. "Op basis van deze eindafrekening gaan we met elke partner in overleg op welke wijze zij hun aandeel in deze grote tegenvaller zullen nemen."

Het verlies dat de gemeente Almere op de Floriade heeft geleden is inmiddels opgelopen tot zo'n 100 miljoen euro.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel