Vertraging aanleg windparken Blauw en Groen

DRONTEN • Do 22 december 2022 | 7:15 • Donderdag 22 december 2022 | 7:15

De aanleg van de windparken Windplanblauw en Windplan Groen bij Swifterbant en Dronten heeft vertraging opgelopen. Dat meldt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

"Bij Windplan Groen gaat het om 1 of 2 maanden vertraging, vanwege een latere aansluiting op het netwerk van enkele turbines", zegt een woordvoerder. Volgens het ministerie is dat het gevolg van de stroomstoring op 2 september bij Dronten en Lelystad.

Wat betreft Windplanblauw loopt het gedeelte op land volgens planning. De oplevering van die turbines is in juni volgend jaar. Maar er zijn ook windmolens gepland in het IJsselmeer. "Het gedeelte van Windplanblauw op het meer is iets vertraagd ten opzichte van de initiële planning. Die planning is al lang geleden aangepast. De planning is nu dat de molens in het meer er rond september 2023 staan en dat de oplevering in het vierde kwartaal is", aldus woordvoerder Beckers.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel