Excuses van Zorggroep aan honderden ouders en verzorgers na datalek

NOORDOOSTPOLDER • Vr 23 december 2022 | 16:25 • Vrijdag 23 december 2022 | 16:25

Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL) heeft excuses aangeboden aan honderden inwoners van Noordoostpolder en Urk. Door een fout met het versturen van een enquête zijn donderdag per ongeluk al hun e-mailadressen zichtbaar geweest voor iedere ontvanger. Dat bevestigt ZONL na vragen van Omroep Flevoland.

Het datalek is inmiddels gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Albert Hilvers, bestuurder van ZONL, gaat diep door het stof: "Wij hechten veel waarde aan de privacy van al onze cliënten. Een zorgvuldige omgang met persoonlijke gegevens vinden we erg belangrijk. We betreuren dan ook zeer dat dit incident heeft plaatsgevonden."

De zorggroep onderneemt binnen de eigen organisatie acties om herhaling te voorkomen. De werkwijze voor het sturen van e-mails naar personen wordt opnieuw bekeken.

Donderdag kregen honderden ouders en verzorgers van kinderen tussen de nul en vier jaar uit Noordoostpolder en Urk een enquête toegestuurd over de Jeugdgezondheidszorg van ZONL. In het 'aan-veld' stond iedereen aan wie de mail gericht was. Deze contactlijst moet normaal gesproken in het -voor ontvangers- niet zichtbare 'bcc-veld' staan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel