Weinig hoop op overname Raven Hengelsport

FLEVOLAND • Ma 9 januari 2023 | 19:33 • Maandag 9 januari 2023 | 19:33

De kans is groot dat Raven Hengelsport failliet gaat. Het bedrijf uit Dronten, met onder meer een winkel in Lelystad, kampt met financiële problemen en kreeg vorige week van de rechtbank uitstel van betaling. Bewindvoerder Jan Davids zegt in De Stentor dat hij met meerdere partijen praat over een overname, maar die gesprekken hebben nog niets opgeleverd.

"Ze lijken te wachten op het faillissement. Dan is er meer duidelijkheid", zegt Davids. De financiële problemen zouden vooral zijn veroorzaakt door de forse kosten van de import vanuit Azië, zegt Davids. "Je moet dan een hoge omzet halen om break-even te draaien. Als die omzet er niet is dan wordt het moeilijk." Andere oorzaken sluit hij nog niet uit. "Dat zijn we aan het onderzoeken."

Raven Hengelsport heeft ongeveer 50 medewerkers. De vier winkels in Nederland en de webshop zijn sinds vorige week gesloten. Op onder meer de Facebook-pagina van Raven Hengelsport is te zien dat klanten die in december via de webshop hebben gekocht, nog niets hebben gekregen. Het is onduidelijk of ze hun bestelling nog krijgen, of hun geld terugzien.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel