Aftrap voor Koningsspelen op Almeerse basisschool

ALMERE • Wo 11 januari 2023 | 11:12 • Woensdag 11 januari 2023 | 11:12

Op de Almeerse basisschool Olivijn is woensdagochtend de landelijke aftrap gegeven voor de Koningsspelen. Die zijn pas in april, maar vanaf nu kunnen scholen zich inschrijven voor het sportevenement. Het thema is '1-2, iedereen doet mee'.

De school in de Almeerse wijk Tussen de Vaarten is bewust gekozen omdat het een school voor speciaal onderwijs is. Juist dat alle kinderen mee kunnen doen, een beperking of niet, is nu de boodschap. Initiatiefnemer en voormalig professioneel tennisser Richard Krajicek: "Iedereen kan sporten, ook kinderen met een beperking. Het is niet alleen gezond maar het is ook en manier om bij elkaar te komen. Dat moet voor iedereen gelden."

Bij de aftrap werd opgetreden door de muziekgroep Kinderen voor Kinderen. Zij lieten daarbij de een stukje van het speciale dansje zien voor de Koningsspelen en onthulden de naam van het bijpassende lied: Ziggzagg. Verder waren initiatiefnemer Richard Krajicek en presentatoren Ron Boszhard en Britt Dekker aanwezig.

Twee dagen
De Koningsspelen worden dit jaar op zowel donderdag 20 april als op vrijdag 21 april gehouden. Dit is eenmalig vanwege het Suikerfeest dat op 21 april valt. Scholen mogen zelf beslissen op welke van de twee dagen het Oranjefeest gehouden worden.

Tijdens de Koningsspelen gaan de kinderen eerst aan het gezamenlijke Koningsontbijt, waarna de dag gevuld wordt met spelletjes en sportactiviteiten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel