Omwonenden golfbaan Lelystad blijven strijden tegen nieuwbouwplannen

LELYSTAD • Wo 11 januari 2023 | 23:00 • Woensdag 11 januari 2023 | 23:00

Bewoners van het Golfpark en Flevo Golf Resort in Lelystad blijven fel tegen nieuwe plannen om 109 woningen bij te bouwen op de golfbaan bij de twee wijken, zo bleek woensdagavond in Theater Posa in Lelystad. Geheime plannen van projectontwikkelaar Unigolf zijn uitgelekt en in het bezit van het Burgerinitiatief, een stichting die sinds 2018 opkomt voor de belangen van de wijkbewoners.

Zo'n honderd bewoners kwamen op uitnodiging van het Burgerinitiatief naar Theater Posa om over de plannen te praten. "Er staan nu voldoende woningen en de rest is bestemd om groen te blijven", zegt een bezoeker. Een andere man vult aan: "Het is vol, het is klaar. En daarbij komt dat de infrastructuur niet berekend is op meer woningen. Het is nu al file 's ochtends en 's avonds bij de rotonde. Dus geen woningen meer."

Leden van het Burgerinitiatief willen niet zeggen hoe ze aan de geheime documenten zijn gekomen. Tijdens de bijeenkomst werden gedetailleerde plattegronden getoond met de precieze plekken waar de nieuwe woningen moeten komen. Penningmeester Wijnand Kuijt van het Burgerinitiatief: "We hebben de plannen kunnen inzien die in het geheim zijn ingediend bij de gemeente Lelystad. Het gaat om 109 woningen, 68 aan de kant van het Golfpark en 41 aan de kant van het Golf Resort, bij de ingang."

Woningnood
Kuijt erkent dat er woningnood is in Lelystad. Maar de omgeving van het Flevo Golf Resort is wat hem betreft niet de juiste plek om dat op te lossen. "Als hier huizen zouden komen, dan zijn dat huizen van minimaal acht ton en dat is niks voor starters. Die kunnen dat nooit betalen. Wij denken dat woningbouw op andere plekken beter kan worden gefaciliteerd in de gemeente Lelystad."

Al jaren probeert Unigolf tevergeefs om het aantal woningen op en bij het golfpark uit te breiden. Dit zou de vierde poging zijn. In 2020 stond de gemeente al niet toe dat Unigolf extra woningen mocht bouwen op een deel van de golfbaan.

Volgende week dinsdag praten raadsleden op het stadhuis over de nieuwbouwplannen van Unigolf. De projectontwikkelaar wilde niet op de ophef over de uitgelekte plannen reageren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel