Gemeenteraad houdt vinger aan de pols bij armoedebestrijding

DRONTEN • Do 12 januari 2023 | 20:56 • Donderdag 12 januari 2023 | 20:56

De gemeenteraad van Dronten wil de vinger aan de pols houden bij de stappen die het college zet in de armoedebestrijding. De gemeente stelt daar een noodfonds voor in van een half miljoen euro. De raad wil op de hoogte worden gehouden van de maatregelen van het college om mensen te helpen die door de snel stijgende prijzen in financiële problemen komen.

Het college heeft een actieplan opgesteld, waarin het geld onder meer wordt ingezet voor de versterking van de bestaande regelingen voor de minima. Ook zijn er maatregelen voor nieuwe gevallen van mensen die niet meer kunnen rondkomen. Het is nog niet helemaal duidelijk hoe groot die groep precies is. Het college wil dat onderzoeken door een zogenoemde nulmeting op 1 januari. Over drie maanden wordt dan duidelijk bij welke groepen de nood het hoogst is en welke maatregelen zijn genomen.

Donderdagavond vroeg de gemeenteraad aan wethouder Peter Duvekot om in die periode met voortgangsrapporten te komen. De wethouder zegde dat toe, en stelde voor om eventueel ook voortgangsgesprekken te houden. Volgende week praat de gemeenteraad van Dronten verder over het actieplan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel