Onbekende stof veroorzaakt stankoverlast wijk De Zuidert

EMMELOORD • Za 14 januari 2023 | 11:31 • Zaterdag 14 januari 2023 | 11:31

Een onbekende stof heeft vrijdagavond voor stankoverlast gezorgd in Emmeloord. Uit het riool kwam volgens de brandweer een penetrante lucht. De brandweer is urenlang bezig geweest met het verhelpen van de overlast.

De stank was te ruiken in de Muidenstraat en de Diemenlaan. De brandweer adviseerde bewoners die last hadden van de nare geur hun woning te ventileren. Het Waterschap Zuiderzeeland laat weten dat er monster zijn genomen van het rioolwater. Die monsters worden komende week onderzocht. Dan wordt ook duidelijk wat er in het water zat. Wel zegt de brandweer dat bewoners in de omgeving geen gevaar liepen.

Stof gelokaliseerd
De stof werd later op de avond gelokaliseerd. Die bevond zich toen in een afgeblokt deel van het riool net buiten de wijk De Zuidert. De stof is rond middernacht door een rioolreinigingsbedrijf uit het riool gezogen. De brandweer heeft de buizen doorgespoeld. Daarvoor moesten enkele straten worden afgesloten voor verkeer.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel