Jonge Almeerder na explosie verdacht van poging tot moord

ALMERE • Di 17 januari 2023 | 17:53 • Dinsdag 17 januari 2023 | 17:53

Een 17-jarige Almeerder die in oktober werd opgepakt na een nachtelijke ontploffing in Utrecht, wordt verdacht van poging tot moord of doodslag. Dat meldt het Openbaar Ministerie. De Almeerder wordt verder verdacht van het bezit van een explosief en van het veroorzaken van een ontploffing met gevaar voor woningen en levens.

De explosie was op 6 oktober in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn. De Almeerder raakte bij de ontploffing zelf zwaargewond, mogelijk doordat het explosief te vroeg af ging. Over de aard van zijn letsel worden geen mededelingen gedaan.

Behalve voor de explosie moet de 17-jarige zich ook verantwoorden voor afpersing. Hij zou in juni vorig jaar iemands telefoon afhandig hebben gemaakt.

De rechtbank in Lelystad bepaalde dinsdag dat de Almeerder in elk geval vast blijft zitten tot een volgende zitting die in april gepland staat. De verdachte verblijft inmiddels in een justitiële jeugdinrichting.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel