Chipbedrijf ASMI behaalt in vierde kwartaal meer omzet dan gedacht

ALMERE • Di 17 januari 2023 | 19:14 • Dinsdag 17 januari 2023 | 19:14

Chiptoeleverancier ASMI uit Almere heeft in het vierde kwartaal van 2022 meer verkocht dan het bedrijf zelf had verwacht. Dat meldt het bedrijf op basis van voorlopige cijfers. Dat kwam onder andere doordat het leveringsprobleem met chips werd verholpen waardoor ze eerder binnengehaalde opdrachten konden uitvoeren en leveren.

ASMI maakt eind februari de definitieve resultaten over het slotkwartaal van vorig jaar bekend. ASMI boekt al een aantal jaren goede resultaten omdat er veel wordt geïnvesteerd in chips en productiecapaciteit voor het maken daarvan. Door de chiptekorten die in de coronatijd ontstonden is de prijs van alles wat met chips te maken heeft flink gestegen.

Bij de resultaten over het derde kwartaal verwachtte ASMI nog tot 660 miljoen euro aan verkopen te kunnen realiseren. Inmiddels rekent het bedrijf erop circa 720 miljoen euro aan omzet te hebben behaald. Ook het aantal nieuwe orders viel hoger uit, op 820 miljoen euro. Er is niet alleen een sterke vraag naar de producten van ASMI, maar ook haalden sommige klanten nieuwe aankopen naar voren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel