Stadsreiniging Almere staakt en haalt geen huisafval op

ALMERE • Do 19 januari 2023 | 12:27 • Donderdag 19 januari 2023 | 12:27

Vakbond FNV geeft volgende week met een tweedaagse staking bij de Stadsreiniging in Almere de aftrap voor een reeks landelijke acties van gemeentepersoneel. De vuilnisdienst haalt dinsdag en woensdag geen huisafval op en ook worden de ondergrondse vuilniscontainers in Almere niet geleegd, meldt FNV. De gemeente kan dit nog niet bevestigen.

De vakbond wil met werkonderbrekingen en stakingen een betere cao afdwingen voor onder meer vuilnismannen, buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) en medewerkers van gemeentekantoren. In onder meer Tilburg, Rotterdam en Amsterdam staan werkonderbrekingen van een paar uur gepland.

Volgens FNV-woordvoerder Gijsbert Boggia komen dinsdagmorgen ook ambtenaren van de gemeente Almere naar de Stadsreiniging aan De Steiger om hun collega's te steunen. "Want de medewerkers van de stadsreiniging halen de kastanjes uit het vuur, ook voor al die andere ambtenaren", stelt Boggia.

De bond stelde in november een ultimatum tot 11 januari nadat het cao-overleg met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) was vastgelopen. De gemeenten boden een loonsverhoging van 5 procent op 1 februari en nog eens 3 procent per 1 april 2024. FNV wil een loonsverhoging van 12 procent voor één jaar. Ook eist de vakbond automatische prijscompensatie in de cao voor 2024.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel